En kultur historisk tilgang
"Mormor-mad"
Gruppeopgave af Lenette og JessicaOpgaven er under udarbejdelse.
Creme fraiche:
Jeg har valgt at lave creme fraiche, som jeg derefter vil bruge til at lave hjemmelavet smør med.
Til at lave creme fraiche har jeg brugt følgende: 1/2 l piskefløde, 1 spsk. kærnemælk.
Jeg har varmet piskefløden op til 21 grader, tror jeg nok. Jeg havde ingen termometer, så jeg brugte metoden, at mærke med lillefingeren. Derefter har jeg taget gryden fra varmen og rørt 1 spsk. kærnemælk i.
Jeg har hældt fløden over i en skål som jeg har lagt et tallerken over og sat det ved stuetemperatur ca. 20-21 grader. Her skal det stå i et døgn.
Der efter skal den 1 døgn i køleskabet.
Hjemmelavet smør af creme fraiche:
Til ca. 150-200 g hjemmerørt smør skal der bruges:
- 400 g creme fraiche 38 % (her bruger jeg mit hjemmelavet)
- salt
Den færdige creme fraiche efter 1 døgn i køleskabet.
Jeg har kommet den færdige creme fraiche op i en røreskål og begyndt at piske den.
Jeg har brugt en røremaskine, men en håndmixer kan også bruges.
Jeg har brugt en røremaskine, men en håndmixer kan også bruges.
Man kan på billede se hvordan vallen er ved at blive skilt fra.
Her er smør og vallen skil helt fra hinanden.
Jeg har taget smørret og kommet det op i et viskestykke, og vredet det sidste valle fra.
Her er det sidste valle vredet ud af smørret.
Til sidst har jeg tilføjet salt til smørret.
Derefter har jeg delt smørret i 2 portioner, hvor jeg til den ene portion har presset noget hvidløg og kommet i.
Derefter har jeg delt smørret i 2 portioner, hvor jeg til den ene portion har presset noget hvidløg og kommet i.
Her er den færdige hvidløgs smør, klar til at komme i køleskabet.
Man kan komme alt i smørret lige fra friske urter til lakridspulver.
Man kan komme alt i smørret lige fra friske urter til lakridspulver.
Imens den alm. smør står i køleskabet har jeg bagt økologiske grahamsboller.
Så der er dømt friske boller og hjemmelavet smør til eftermiddagskaffen. Mums :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar